Pi negre i pi roig són les dues coníferes més freqüents en els Pirineus. El pi negre en l’estatge subalpí i el pi roig en el montà. Quan tractem d’identificar un bolet sovint és força interessant conèixer amb quin arbre estableix micorrizes una determinada espècie. I, indirectament, ens serà d’utilitat saber diferenciar les dues espècies […]
Parlem de Bolets
Parlem de Bolets és la secció amb la que iniciem camí a Instagram des del compte enricgraciamicoleg. Aquests darrers anys hem utilitzat diferents xarxes socials com Twitter i Facebook per divulgar informació relacionada amb el món dels bolets. Aprofitant la nostre jubilació, donem un pas més i utilitzarem la capacitat d’Instagram per a incloure videos […]
COM ENFILAR ELS TOMÀQUETS
ÉS MÉS RECOMENABLE ARRANCAR
Des de les temporades inicials de Caçadors de bolets es va posar sobre la taula la disquisició de què era més recomanable si tallar la cama o arrancar el bolet sencer. La direcció del programa sempre varen confiar en el meu criteri i van deixar que decidís tècnicament aquests aspectes. La qüestió principal era que […]
La clau dels bolets a TVRipollès
Presentació del llibre a TVRipollès, programa “El Magazín” emès dimecres, 20 d’octubre de 2021
Presentem LA CLAU DELS BOLETS
Presentem el llibre LA CLAU DELS BOLETS el dissabte dia 11 de setembre, a les 13 h, en el Moll de la Fusta, durant la Setmana del Llibre en Català, a Barcelona. La presentació tindrà lloc a l’Escenari 2, situat vora l’entrada orientada a Via Laietana. Presentarà el llibre el Dr. Xavier Llimona i Pagès, […]
Surt d’impremta LA CLAU DELS BOLETS
Conserva de rovellons confitats
Aquesta és la recepta actual amb la que elaborem a casa els rovellons confitats. Són per prendre directament o per guardar al rebost un cop pasteuritzats al bany Maria. La recepta te dos orígens. La primera prové de Josep Carreras i López, soci de la SCM, que me la va facilitar el 27.09.00, durant una […]
Xii-taques marinats
Aquest març, em varen consultar l’opció de consumir xii-taques en cru. Exactament: “Hola Enric, es poden menjar els bolets shitake cruus o macerats amb Tamari, llimona…etc”. El comentari, a peu d’un article del bloc, em va passar desapercebut….fins avui. L’hi he fet una curta resposta però voldria afegir més dades. Els japonesos, els reis del […]