Conserva de rovellons confitats

Aquesta és la recepta actual amb la que elaborem a casa els rovellons confitats. Són per prendre directament o per guardar al rebost un cop pasteuritzats al bany Maria.

La recepta te dos orígens. La primera prové de Josep Carreras i López, soci de la SCM, que me la va facilitar el 27.09.00, durant una reunió micològica organitzada per l’associació Amics de la Micologia d’Esplugues a la Pobla de Lillet. La modificació de l’anterior procediment prové de la lectura del llibre de Juan Salvador Gayá, Cocina Alicantina de l’Editorial Sargantana.

Ingredients

  • 1 kg de rovellons
  • 1 litre d’oli d’oliva de 0.4º
  • 300 ml de vinagre suau de poma o de vi blanc
  • 4 fulles de llorer (millor lligades, per a poder-les enretirar un cop acabat el procediment)
  • Herbes aromàtiques: Orenga, sajolida, farigola i romaní
  • 2 bitxos
  • 12 grans de pebre negre, passats pel corró
  • 1 cabeça d’alls, grans d’all pelats
  • 32 g de sal no iodada

Procediment

  • Poseu en una cassola les herbes sense res més, a foc baix fins que deixin anar l’olor.
  • Tireu-hi tot l’oli de cop, escalfeu a foc mig fins que es comenci a apropar l’ebullició però encara NO BULLI (podeu tirar-hi unes gotes del vinagre per seguir-ho bé)
  • Just abans de bullir, tireu-hi el vinagre, els alls i els bitxos. Seguiu escalfant.
  • Abans de que arribi a bullir, tireu-hi tots els rovellons, de mides similars, millor petits o tallats a la mida de petits. Tapeu. Abaixeu el foc per a que no arribi mai a bullir( mantingueu al voltant de 80-90 graus). Mantingueu a així, sense bullir, durant 90 minuts.
  • Quan acabi el temps, apagueu el foc i, SENSE DESTAPAR, deixeu reposar 12-18 hores.
  • Es guarden en frigorífic. Es poden tastar al cap de 3-4 dies. És òptim als 15-30 dies de preparació.

Comentaris

  • Podeu consumir-los directament o retocar el picant, sal, etc. Enretireu les fulles de llorer. No patiu si el gust d’herbes és una mica massa fort ja que el vinagre aviat en reduirà la potència.
  • Si els voleu conservar, ompliu els pots deixant espai i poseu-los a bany Maria durant 20 minuts (els mitjans) o 35 minuts (els més grans).
  • La recepta es pot aplicar també a altres bolets consistents com els mataparents de cama roja (Neoboletus luridiformis, = Boletus erythropus), el pebràs (Russula delica) i el pollancró (Cyclocybe aegerita)
  • Els podeu servir com aperitiu o com acompanyament d’amanides, utilitzant l’oli per amanir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.