Pasturar herba aporta alguna virtut?

“Virtuts de les vaques que pasturen herba”. Amb aquest títol l’Ara publica avui un article de K. Chang, del The New York Times. Els podeu llegir al ARA i al NYTimes.

Els diaris comenten dos article científics publicats a la revista British Journal of Nutrition que aporten dades fiables sobre les avantatges dels animals criats amb mètodes ecològics: són més nutritius i demostren que la seva carn i llet contenen més àcids grassos beneficiosos.

Es tracta d’un tema controvertit. Alguns científics mantenen que els aliments orgànics i convencionals són nutricionalment indistingibles. Altres que les avantatges dels orgànics radiquen en l’ambient i la manca de pesticides.

Els autors de la recerca analitzen dades publicades en 197 treballs científics. Com a resultat més significatiu els nivells d’àcids grassos omega-3, els que redueixen el risc de malalties cardíaques, són un 50% superiors en les carns i llets orgàniques del animals que mengen herba. Carlo Leifert, professor d’agricultura ecològica de la Universitat de Newcastle (Angatrerra) i líder del grup de recerca internacional de científics que han elaborat aquests treballs ha comentat: ” La composició en àcids grassos és definitivament millor“.

herba
Matthew Staver pel The New York Times

A l’Ara podem llegir aquest comentari:

Bazinet, de la Universitat de Toronto, creu que animar la població a consumir carns i llet ecològiques en lloc de convencionals és una manera d’aconseguir canvis nutricionals sense que deixin de consumir els aliments que els agraden. Bazinet explica que els estudis observacionals suggereixen que afegir 200 mil·ligrams diaris d’omega-3 a una dieta mitjana hauria d’aportar beneficis per a la salut. Passar a menjar carn de boví ecològica suposaria consumir-ne 50 mil·ligrams addicionals. “Així doncs, no n’hi hauria prou menjant una ració de carn de vedella alimentada amb herba”, conclou. Ara bé, combinada amb un parell de gots de llet ecològica, “sí que s’hauria de notar”, diu Bazinet. “Aquesta és la hipòtesi”.

Finalment afegeixo els dos enllaços als treballs científics, per si voleu llegir els originals:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.