Via ferrada de la cala del Molí de Sant Feliu

Respecte a aquesta “via ferrada” hi ha una controvèrsia que ve de lluny.  Avui he rebut d’un bon amic meu la nota següent:

“Aquesta és l’adreça per signar contra la via ferrada de la cala del Molí de Sant Feliu de Guíxols on ja hi han mort dues persones. Aquest hivern vam poder paralitzar una ampliació que passava per sobre un niu de corb marí emplomallat i un altre de xoriguer. Ja hi havia molt material muntat que desmuntaren els agents rurals.
Molt a prop hi ha un niu de duc i també nidifica la merla blava. D’altra banda els gavians foragitats de la zona desplacen els nius a teulats i terrats de la vila. La mateix empresa promotora de la via ferrada ofereix els serveis per eliminar els nius que molesten…
Si us plau, signeu i/o feu-ne difusió.
Gràcies.”

Fa menys d’un mes vaig estar a Sant Feliu de Guíxols i vaig veure, des de la costa estant, com diferents persones seguien la via ferrada. No en vaig fer fotos. Per aquells que desconeixeu aquesta via, he tret aquestes imatges de la xarxa:

via ferrada

via ferrada

via-ferrada-cala-del-moli-sant-feliu-de-guixols-1

Si teniu en el vostre ordinador Google Earth, en podeu veure l’itinerari en tres dimensions clicant sobre aquest enllaç, i per veure-ho a Google Maps, en aquest enllaç.

La lluita dels conservacionistes per evitar aquesta via ferrada ve de lluny, més lluny que l’empresa privada per intentar mantenir-la. A muntanya tenim un cas similar en les “curses de muntanya”. Regular l’ús per part d’esportistes d’espais públics protegits (o no) és un problema cada cop més evident. I no és senzill ja que qualsevol intent de regular s’entén com un atac a la llibertat de l’esport. Ja varem viure un cas similar quan es varen popularitzar les motos de muntanya. La responsabilitat dels ajuntaments en aquest punt és manifesta. Com ho és de totes aquelles persones, com el meu amic, sensibilitzades per conservar els nostres hàbitats. Tots els que esteu a favor de conservar aquesta part de costa, recordeu signar en aquest enllaç.

Enric Gràcia

Un comentari “Via ferrada de la cala del Molí de Sant Feliu

  1. Moltes gràcies per col.laborar Enric. Ja no estem tant sols, en aquesta injusta causa!
    Jaume Ramot
    President del Grup de Natura Sterna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada