Pòster de les papallones de Catalunya

Ja ha sortit el primer pòster de les papallones de Catalunya! Amb aquest títol el bloc del Museu de Ciències Naturals de Granollers ens donava a conèixer una excel·lent publicació. Us en adherim el text, que hem extret directament:

“Ens plau presentar-vos el primer pòster de la sèrie de papallones de Catalunya. Aquest primer pòster se centra en les espècies més comunes de la terra baixa mediterrània. Surten representades més de 40 espècies, algunes (les especialistes) associades amb les plantes de què s’alimenten les larves, altres visitant fonts de nèctar habituals. Així mateix, les espècies s’agrupen segons els ambients on més sovint poden ser observades (ambient agrícola-ruderal, brolla, alzinar obert, alzinar tancat). A més, cada espècie ve acompanyada del seu nom català oficial (acceptat pel TERMCAT) i pel nom científic.

pòster de les papallones

Els dibuixos han estat realitzats per Martí Franch, i la fotocomposició l’ha duta a terme en Lluc Julià. L’equip del CBMS i del Museu de Ciències Naturals de Granollers estem molt contents del producte final, i esperem que a vosaltres també us agradi. Pensem que ajudarà molt a difondre l’interès per les papallones catalanes i a obrir aquest món al gran públic, inclosos els més joves.

El pòster de les papallones el podreu aconseguir al Museu de Ciències Naturals de Granollers, però també podeu accedir a una versió en .pdf amb bona resolució des de l’enllaç següent: http://www.catalanbms.org/pdf/Poster_papallones_catalunya.pdf.

El segon pòster de la sèrie se centrarà en les papallones de la muntanya mitjana, i el tercer en les d’alta muntanya. És previst que aquests dos nous pòsters apareguin al llarg dels propers dos anys.”

Aquest primer pòster editat pel Museu, es pot adquirir per un preu simbòlic de 0,50 € .

Podeu ampliar la informació sobre “Els noms de les papallones” a la pàgina del Termcat, i podeu fer una consulta de termes des de Consulta.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.