European Clean Up Day: Operació Neteja a Planoles

Operació Neteja a punt: El Centre de Biodiversitat de Planoles participa en el “European Clean Up Day“. El Centre organitza una operació de neteja en quatre punts del municipi de Planoles: A l’entrada del nou Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser (al coll de les Barraques), en la llera del riu Rigat (vora el camp de futbol), en la riera de Planés (des de la piscina a la carretera) i en la carretera de Roca Aguda (des de l’aparcament a la Roca Aguda).

La campanya europea (anomenada Let’s clean up Europe) es portarà a terme els dies 6, 7 i 8 de maig. És una acció comuna a tot Europa que té per objectiu conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Operació neteja
Cartell de la convocatòria per a la recollida de deixalles al Coll de Barraques, en l’operació neteja organitzada des de Planoles.

Aquests dies, voluntaris i voluntàries ambientals es mobilitzaran per tota Europa contra el littering, o abandó de residus en els espais naturals, durant la nova edició de la campanya (la cinquena). Aquesta és una de les grans cites del voluntariat ambiental, que mobilitza ciutadans a través d’entitats ambientals, ajuntaments, escoles, o associacions de veïns. A Catalunya l’any passat es varen mobilitzar més de 5000 voluntaris en 112 accions d’operació neteja. Com a resultat es varen retirar dels espais naturals aproximadament 20 tones de residus abandonats.

Si es vol participar com a voluntari a una acció de neteja inscrita cal consultar l’agenda d’activitats. La podeu veure des de: agenda. Si voleu apuntar-vos a les accions del Ripollès, veureu que en aquest moment només hi les 3 que s’organitzen des de Planoles (des d’aquest Centre de Biodiversitat) i des de l’ADF Vall de Ribes. Contacteu amb els organitzadors per apuntar-vos.

El dia de neteja, caldrà recollir tants residus com sigui possible, fent atenció al vidre o als productes perillosos, i separar-los de manera selectiva per al seu reciclatge. Us lliuraran bosses per a portar-ho a terme.

A mida que s’acostin les dates de l’operació neteja us anirem informant oportunament.

 

Enric Gràcia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.